Pagini

Pagini

luni, 5 decembrie 2016

TERAPIA PRIN CULOARE: Dincolo de aparenta cromatică, culorile ne pot remonta trupul și sufletul


In goana nebuna dupa a face, a realiza, a strange sau a acumula diverse lucruri materiale, adesea, uitam de noi insine. Atunci organismul nostru se dezechilibreza, aparand stari de neliniste, de tensiune atat psihica, spirituala cat si fizica. Pe scurt, este vorba despre starea de stres, atat de mult discutata incat a devenit o problema cotidiana pentru majoritatea oamenilor.
In situatii de stres, putem apela la terapia prin culoare, o metoda terapeutica perfect naturala care este apta de a reechilibra organismul nostru. Aceasta forma de terapie si-a dovedit eficienta inca din indepartatul trecut, in Egiptul Antic, unde era utilizata de catre zeul Thot, stapanul culorilor, pentru a trezi sau amplifica la oameni facultatile spirituale latente. De asemenea, nici grecii si romanii nu s-au lasat mai prejos, folosindu-se de razele ultraviolete ca o forma de cromoterapie.
Indicatiile terapeutice ale celor sapte culori de baza ale spectrului luminii albe descompuse prin prisma acopera o paleta larga de diverse afectiuni fizice si psihice ale corpului uman, astfel:
  • ROSU – culoarea rosie este considerata a fi un stimulent universal. Ea este asociata cu caldura. Este indicata in stari de moleseala, lancezeala, oboseala, depresie, tulburari respiratorii, raceala, tuberculoza, bronsita, anemie, gripa, dureri reumatice etc. De asemenea, o nuanta derivata din rosu, “rozul” este un bun stimulent cardiac si diuretic, fiind recomandat si in procesul de armonizare a emotiilor.
  • PORTOCALIU – culoarea portocalie este indicata in lupta impotriva oboselii, deceptiilor, deziluziilor, ipohondriei, stresului, dementei senile, epilepsiei, astmului cronic, tusei, spasmofiliei, etc. De asemenea, mai poate fi utilizata pentru o mai buna si rapida asimilare a unor idei noi, cum ar fi in procesul de studiu premergator examenelor.
  • GALBEN – culoarea galbena amplifica vivacitatea mentala si deci, actioneaza cu precadere in cadrul sistemului nervos central. Este recomandata in ameliorarea problemelor digestive, stimularea sistemului limfatic, obtinerea unui mai bun autocontrol si in obtinerea unui tonus mai ridicat. Totodata, actioneaza benefic in cazuri de indigestie, migrena, epuizare nervoasa, diabet, afectiuni ale ficatului si ale vezicii biliare, hemoroizi, tulburari stomacale, etc.
  • VERDE – culoarea verde este recunoscuta pentru capacitatea sa de a destinde psihicul si corpul, in cazuri de dureri de cap, nevralgii, hipertensiune, insomnie, ulcer, tulburari cardiace sau de cancer. Astfel, aceasta culoare actioneaza in favoarea reechilibrarii structurii psihosomatice a organismului nostru, reducand starea de stres si combatand cu succes starea de oboseala.
  • ALBASTRU – culoarea albastra este recomandata in cazurile de imunitate scazuta, in starile infectioase, febrile, inflamatorii, de voma, in insolatie, in crizele de reumatism, bufeuri de caldura, dureri de cap, dureri de dinti, insomnie, etc. Are darul de a ne ajuta sa ne armonizam cu mediul inconjurator, cu anturajul in care traim, si sa ne deschidem mintea si sufletul catre lucruri superioare sau elevate.
  • INDIGO – culoarea indigo este utila in migrene. Ea stimuleaza activitatea glandei tiroide si purifica sistemul circulator si fizic. Prin harul deosebit de a elibera mentalul ne usureaza accesul la starile de meditatie, accelerand astfel evolutia noastra spirituala. Din punct de vedere spiritual, culoarea indigo este considerata a fi o reflexie a Sfantului Duh.
  • VIOLET – culoarea violet are capacitatea extraordinara de a ne calma profound, da a anihila orice frica, de a stopa tendintele noastre agresive si de a favoriza reveria sau visarea cu ochii deschisi. Avand o frecventa inalta de vibratie, este asociata cu procesul de purificare. Stimuleaza intuitia spirituala. Este indicata in cazurile de insomnie, nevralgie, nevroza, reumatism, crampe, tulburari de vedere, tulburari mentale, etc.
Bibliografie: Teodor Vasile, Curs de Practica Spirituala si Psihoterapie;

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te invit să îți exprimi opinia referitoare la articolul citit prin postarea unui comentariu aici.