PSInsider a luat naștere din dorința de a motiva oamenii și de a împărtăși publicului larg, prin intermediul unui limbaj prietenos, cele mai noi informații din domeniul psihologiei, acoperind o serie de tematici precum sănătatea mintală și emoțională, dezvoltarea personală, educația continuă, parenting, terapia copiilor, adolescenților, adultului, cuplului și familiei, psihologia resurselor umane. Vino și tu în cadrul Comunității PSInsider, Comunitatea Oamenilor de Bine!
Pagini
▼
Pagini
▼
miercuri, 22 februarie 2017
România - Locul 3 la DEFICITUL de TALENTE
Conform survey-ului realizat de ManpowerGroup pe eșantione reprezentative de angajatori din mai multe state, România se află în Top 3, situându-se pe locul trei, după Japonia și Taiwan, la deficitul de talente pe piața muncii,
Un procent semnificativ de 72% din angajatorii autohtoni au declarat că au probleme cu recrutarea muncitorilor calificați, inginerilor și operatorilor de producție, ceea ce ne arata cel mai acut deficit de talente raportat vreodată în România.
În comparație cu media europeană, ponderea angajatorilor care se confruntă cu astfel de probleme în ceea ce privește deficitul de talente are o valoare dublă, această constatare fiind cea mai severa de cand se realizează astfel de studii în țara noastră.
"În contextul unor intenţii de angajare favorabile, care în 2016 / 2017 şi-au atins şi depăşit deja nivelul istoric de optimism, competiţia pentru competenţele de care angajatorii au nevoie va deveni din ce în ce mai acerbă”, a declarat directorul de marketing pentru Europa în cadrul Manpower, Corina-Bianca Gonteanu, citată în prezentarea studiului.
Care sunt cauzele deficitului de talente în opinia angajatorilor?
În primul rând putem vorbi despre lipsa candidaţilor disponibili, cu alte cuvinte de numărul redus de candidaţi (conform angajatorilor chestionati acesta are o valoare procentuala de doar 35%).
In al doilea rând, 21% din angajatori susțin că lipsa competenţelor specifice rolului reprezintă o altă cauză.
În al treilea rând, 18% din angajatori au acuzat lipsa de experienţă practică.
Ce se poate face?
Atunci când oamenii se confruntă cu probleme, există și soluții fără doar și poate.
Pentru a combate deficitul de talente, cei mai mulţi angajatori (52%) oferă beneficii şi avantaje suplimentare candidaţilor, 51% investesc în dezvoltarea personalului existent, iar 48% oferă pachete salariale mai mari.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Te invit să îți exprimi opinia referitoare la articolul citit prin postarea unui comentariu aici.