Pagini

Pagini

sâmbătă, 29 aprilie 2017

Luați viața așa cum vine, cu bune și rele. Lecții prețioase de viață!


Experiența de viață mi-a demonstrat de-a lungul timpului că viața are atât de multe fațete încât a le desluși în totalitate este un soi de misiune imposibilă. Am învățat că orice experiență are un sens, chiar dacă pe moment este imposibil să îl vedem și să îl înțelegem, timpul poate deveni un bun prieten în acest proces. Am înțeles că orice ne este dat să trăim are scopul de a ne transforma într-o variantă de sine mai bună, mai cu seamă  experiențele negative. Am descoperit că omul învață cel mai bine din propriile greșeli și nu din recomandările celor din jur. A te lovi cu capul de pragul de sus poate fi unul dintre cele mai folositoare lucruri care ți se pot întâmpla.
Viața are un fel inedit de a se desfășura astfel încât tot ceea ce este nelucrat la propria persoană să aibă ocazia să se șlefuiască prin intermediul provocărilor lansate. Nicio problemă nu este fără soluție, cu excepția morții. Rezolvarea problemelor este doar o chestiune de iscusință și răbdare. Nu este nimic greșit în a vă împotmoli. Nu este nimic rușinos în a suferi o cădere. Nu este nimic nepotrivit în a greși. Oricui i se poate întâmpla. Important este să mergem mai departe cu lecțiile învățate și să încercăm evitarea repetării acelorași fapte ce au cauzat împotmolirea, căderea sau greșeala.
În drumul dumneavoastră veți întâlni o varietate de oameni, vă veți confrunta cu o mulțime de situații, veți trăi întreaga paletă de emoții, de la cele mai frumos colorate la cele mai sumbre, veți râde și veți plânge din tot sufletul, veți transpira de sudoare în încercarea de a rezolva multitudinea de probleme inerente vieții de zi cu zi, vă veți lovi cu capul de zid, veți cădea și vă veți ridica ori de câte ori este necesar și, după caz, veți culege roadele faptelor făcute.
Uneori veți avea impresia că trăiți o poveste feerică, alteori vă veți dori să vă treziți din ceea ce veți fi perceput ca fiind un coșmar. Câteodată veți simți că viața vă oferă gratis bomboane, în alte dăți nu vă vor face plăcere surprizele neplăcute pe care vi le face aceasta. Vor fi evenimente care vă vor face extrem de fericiți iar altele vă vor lovi fără milă. Vor fi persoane care vă vor înnălța și persoane care vă vor trage în jos. Vor fi împrejurări norocoase iar altele ghinioniste. Vor fi vise frumoase ce se vor transforma în realitate și coșmaruri care doar vă vor tulbura nopțile. Și invers.
Să luăm viața așa cum vine, cu bune și rele. Să primim de la viață tot ceea ce ne oferă și să găsim binele în orice ne ajută să ne dezvoltăm, chiar dacă, uneori, viața are moduri interesante de a ne stimula să evoluăm. Să acceptăm viața fără a ne opune inutil. Ar fi o nesăbuință! Să căutăm în schimb să transformăm orice rău în bine, orice defect în calitate, orice neajuns în beneficiu, s.a.m.d.. Folosindu-vă de împrejurări, chiar și de cele vitrege, puteți crea un scenariu de viață câștigător în care să primeze alegerile sănătoase de viață, iubirea, compasiunea, speranța și lumina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te invit să îți exprimi opinia referitoare la articolul citit prin postarea unui comentariu aici.