Pagini

Pagini

joi, 4 mai 2017

File de poveste...Cum sună povestea ta?


Viața este precum o carte în care adăugăm zilnic conținut prin gândurile și trăirile noaste, prin acțiunile și faptele realizate. Autorul sau autoarea acestei cărți este fiecare dintre noi. Filele cărții simbolizează spațiul de desfășurare a poveștii. Literele, mai apoi cuvintele, după care propozițiile/ frazele / paragrafele, ce alcătuiesc narațiunea, sunt de fapt trăirile și gândurile noastre. Acțiunea poveștii este dată de comportamentele noastre, de interacțiunea cu oamenii din jur sau de motivația personală de a acționa într-un fel sau altul. Intriga poveștii constă exact în ceea ce ne provoacă zi de zi să reacționăm și să nu fim indiferenți. În calitate de producător, regizor și scenarist al propriului film, fiecare om are drepturi depline asupra firului epic din viața sa. Însă, aceasta reprezintă o responsabilitate majoră.
Noi toți generăm în mediul exterior efecte pe măsura calității comportamentelor noastre. O vorbă din popor spune „Culegi ceea ce semeni!”. Dacă vei semăna gânduri, emoții și gesturi frumoase, roadele vor fi asemenea. În caz contrar, recolta vă va surprinde neplăcut. De fapt, de ce să surprindă un om consecințele faptelor sale!? Este o lege veche de când există lumea. Gândind  pozitiv, veți atrage energii pozitive. Și invers, o gândire negativă va atrage energii nefaste. Multe povești de viață stau mărturie a acestei legi universale, de tip cauză-efect.
Este adevărat că există și condiționări externe, însă, până la urmă tot noi le interpretăm și decidem ce feedback să oferim. Deși suntem supuși unor astfel de  influențe, cu cât suntem mai conștienți și mai prezenți în viețile noastre, cu cât suntem mai stăpâni pe universul nostru interior, cu cât suntem mai focusați pe propria evoluție în raport cu cei care eram deunăzi, cu atât suntem mai puțin influențabili. A avea sentimentul că orice eveniment nu are forța necesară să vă perturbe liniștea interioară, mi se pare a fi una dintre cele mai dorite realizări în lucrul cu propria persoană. Este o culme a dezvoltării personale pe care orice om își dorește să o atingă.
Spuneam că adăugăm conținut poveștii personale zi de zi. Aveți grijă  să adăugați și esență! Umpleți cu frumusețe și culoare filele albe care v-au fost date. Până la urmă nu contează numărul acestora ci fericirea din ele. Poate fi vorba despre o poveste tristă sau fericită, despre o poveste ușoară sau complicată, despre o poveste sensibilă sau mai cerebrală, despre o poveste curajoasă sau dimpotrivă... Important este să creați o poveste exact așa cum o simțiți, o poveste de suflet și din suflet. La final, atunci când va fi să fie, veți fi mulțumiți și împăcați că ați făcut tot ceea ce era posibil pentru a trăi o poveste de viață frumoasă, care a contribuit la crearea unei lumi mai bune prin simplul fapt că ați împărtășit celor din jur zâmbete, bucurie și fericire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te invit să îți exprimi opinia referitoare la articolul citit prin postarea unui comentariu aici.