marți, 9 mai 2017

Cel mai mare dușman se află în oglindă!


Poate că v-ați dat seama că viața de până acum s-a desfășurat sub forma unui șir de bătălii mai mult sau mai puțin câștigate. Unele au fost duse în exterior, cu oameni mai mult sau mai puțin străini, mai buni sau mai răi, mai slabi sau mai puternici. Însă, luptele cu lumea largă sunt și cele mai ușoare. Adevăratele și cele mai grele lupte au fost, sunt și vor fi cele interioare, din sufletul dumneavoastră. Aflați în oglindă cu propria persoană, sorții de izbândă nu mai par la fel de înfloritori. Cei mai greu de înfrânt sunt dușmanii interiori. Proprii demoni sunt cei care ridică cele mai mari  provocări. Datorită lor se întâmplă adesea să ne blocăm, să suferim și să trăim în durere. Însă, odată cunoscuți putem învăța să îi stăpânim sau să îi îmblânzim. Imaginați-vă că dumneavoastră sunteți asemenea  îmblânzitorului  de lei de la circ. Odată domesticite, aceste „animale fioroase” se vor transforma în unele liniștite, pe alocuri jucăușe. Vor înceta să vă mai secătuiască de energie. Energia astfel economisită o puteți utiliza în scopuri mult mai productive și nobile.
Așadar, revenind la luptele interioare, vreau să abordăm subiectul mai în concret. Ce se întâmplă de, în ciuda  angajamentelor luate față de noi înșine cum că vom face schimbarea X sau schimbarea Y, ceva se petrece și într-un final realizăm că nu am reușit să atingem rezultatele dorite? Din nou!
Stăm noi așa frumușel și ne spunem „Gata! Din acest moment mă angajez față de mine însumi / însămi să fac cutare lucru....” Și, nimic! Într-o primă fază, cel mai probabil că veți găsi scuze plauzibile cum că ceva s-a întâmplat și nu s-a mai putut sau că a intervenit cineva. Oricum ar fi, direcția explicațiilor este în exterior. Cu alte cuvinte, dumneavoastră nu aveți nimic de-a face. Să fie lucrurile chiar așa de simple? Nu cred. Să vedem de ce nu!
V-ați gândit că este posibil ca ceva din propria persoană să vă pună bețe în roate, ori de câte ori doriți să întreprindeți ceva? V-ați pus vreodată problema că este posibil să vă autosabotați? Probabil că deși spuneți că sunteți angajați să faceți ceva, undeva în culise există o motivație, adesea neconștientizată, mai puternică decât motivația din prin plan, cu care intră în conflict cea declarată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te invit să îți exprimi opinia referitoare la articolul citit prin postarea unui comentariu aici.