marți, 28 februarie 2017

Lecția inedită oferită de un psiholog cursanților săi despre Managementul stresului


Un psiholog îi învăța pe cursanții lui despre ‘managementul’ stresului. A luat un pahar cu apă și s-a plimbat prin sală… în liniște. Toată lumea aștepta o întrebare de genul ”este pe jumătate plin sau pe jumătate gol?”.

La un moment dat s-a oprit, a ridicat paharul și și-a întrebat auditoriul: “Cât de greu este acest pahar cu apă?”. Mirați, cursanții au răspuns că are între 250 și 500 ml.

Răspunsul psihologului a fost următorul: Greutatea absolută nu contează. Contează cât timp îl vei ține ridicat. Un minut, nici o problemă. O oră , începe durerea de braț . O zi, îți paralizează brațul.

În fiecare din aceste 3 cazuri greutatea paharului nu se schimbă. Se schimbă doar timpul… și cu cât e mai lung, cu atât îți este mai greu.

Stresul și îngrijorările din viață sunt asemenea paharului cu apă. Dacă te gândești la ele mai puțin nu se întâmplă mare lucru; dacă te gândești mai mult, începe să te doară sufletul. Dacă te gândești tot timpul la ele îți paralizează mintea… nu mai poți să faci nimic.

De aceea este important să te eliberezi de stresul cotidian, de îngrijorările zilnice. Nu le purta cu tine în noapte. Pune paharul jos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te invit să îți exprimi opinia referitoare la articolul citit prin postarea unui comentariu aici.