luni, 6 februarie 2017

GÂNDURI- De ce se revoltă OMUL? Cu fața către soare....


Atmosfera ultimelor zile îmi dă de gândit la motivele care determină un om să se revolte, să se răzvrătească contra curentului, să manifeste o atitudine demonstrativă așa cum înțelege el sau ea să o facă, mai calm sau mai puțin, mai sonor sau mai liniștit, mai încărcat de emoții negative sau mai pacifist.
Gândindu-mă eu așa, am ajuns la concluzia că omul decide să iasă din starea de confort, din "normalul" lucrurilor în momentul în care pur și simplu nu mai poate accepta.... Nu mai poate înghiți ceea ce a înghițit ani în șir, nedreptăți, presiuni, umilințe, egouri primare, drame personale sau nu, mizerii împroșcate de caractere slute din punct de vedere sufletesc și repetente la materia "Umanitate", disciplină cuprinsă în curricula Școlii Vieții.
Este ca atunci când sistemul nostru digestiv ne avertizează prin intermediul unor simptome deranjante asupra faptului că anumite alimente ne fac rău.  În mod similar și psihicul nostru ne avertizează că scenariul filmului nostru este în momentul de față "ieftin și slab calitativ" prin stări constante de nemulțumire, de disconfort sufletesc, de neliniște și de dorința de a face o schimbare în bine. 
Universul a avut grijă de noi prin crearea acestui mecanism de reglare a echilibrului interior. Atunci când simțim haos și dezordine în viața noastră, instinctul nostru de conservare ne determină să acționăm corespunzător astfel încât să restabilim echilibrul spiritual. 
Bineînțeles că până să atingem această ultimă și sublimă stare, este necesară parcurgerea mai multor etape încărcate de emoții nu foarte ușor de experimentat, dar absolut necesare... negativism, furie, dezamăgire, deznădejde, tristete, pesimism. Permiteți-vă să le simțiți, dați-le voie să existe, lăsați-le să curgă....vor pleca așa cum au venit. Unde? În neant. 
Și separați-vă de ele. Voi nu sunteți emoțiile simțite. Voi sunteți mai mult decât atât. Voi sunteti Conștiința. Înțelegerea acestei diferențe va face DIFERENȚA în viața voastră deoarece nu vă veți mai lăsa conduși de emoții ci le veți conduce voi înșivă.
Fii prezent în viața ta. Alege conștient să trăiești frumos. Ia decizii sănătoase care să genereze efecte benefice asupra ta și a celor dragi, și nu numai.

“Întoarce-ți fața către soare și umbrele vor rămâne în urma ta.” – proverb din Noua Zeelandă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te invit să îți exprimi opinia referitoare la articolul citit prin postarea unui comentariu aici.