luni, 30 ianuarie 2017

Știai că boala este semnalul de alarmă transmis de corpul tău pentru a conștientiza frici, complexe și frustrări reprimate de-a lungul timpului ?


Fiecare dintre noi avem ascunsa, undeva in subsolul fiintei noastre, o latura intunecata. Atunci cand vom deveni constienti de acest lucru si vom accepta sa traim impreuna cu aceasta latura obscura a sufletului nostru, vom reusi performanta de a canaliza constructiv, pozitiv si social acceptat energia ei gigantica. Intr-adevar, o misiune dificila dar nu imposibila. Cu ambitie, curaj si dorinta de a creste spiritual este posibil sa convietuim cu teribila si infricosatoarea, in aparenta, umbra a noastra. Daca nu vom reusi sa ne exprimam umbra, atunci ea se va exprima singura intr-o maniera deloc agreabila, atat in psihic, cat si in corp.
Cand Eul nu face fata energiilor inconstiente, corpul isi asuma acest rol al exprimarii. Practic, corpul se sacrifica prin asumarea descarcarii fricilor, complexelor si frustrarilor reprimate de-a lungul timpului. Toate acestea au fost respinse in inconstient, unde s-au alimentat continuu pana intr-un moment in care intensitatea fortei lor a fost atat de mare incat au presat Eul constient, spargandu-i barierele de protectie. Astfel au reusit sa iasa la suprafata sub forma unor boli sau tulburari organice.
Exista o relatie directa corp-spirit. Unitatea psihosomatica este o cale extraordinara de a decoda si intelege ceea ce se petrece in profunzimile noastre. Simple dureri de cap, ameteli, palpitatii, dureri gastrice sau de dinti, nemilosul cancer reprezinta semnale de alarma pentru a constientiza originile psihologice ale bolii. Corpul nostru devine o minunata unealta de autocunoastere.
Nevoile care au fost sistematic frustrate si dorintele interzise, genereaza in organism tensiune negative care este ca si o otrava cu actiune lenta dar sigura. Fiecare dintre noi are o limita de suportabilitate. Dincolo de aceasta limita de toleranta a tensiunii, apare boala. Boala fizica exprima toate toxinele psihologice acumulate in corp, cum sunt fricile si culpabilitatile. Multi oameni, pur si simplu, trateaza boala fara a incerca sa afle ce se intampla dincolo de ea. Cu siguranta, acestia vor face o alta boala peste un timp.
Pentru a preveni imbolnavirea organismului, este important sa exprimi adecvat tot ceea ce ai de exprimat, pozitiv sau negativ. Poate ai pe cineva apropiat care sa te asculte fara a te judeca si sa-ti ofere ocazia de a descotorosi de toata mizeria si otrava din sufletul tau. Daca nu, exista psihologi si terapeuti care te pot ajuta in aceasta directie. Insa aceasta nu este decat o solutie temporara. Este necesar sa inveti sa faci singur curat in gradina psihicului tau. Fii atent la ceea ce se intampla in interiorul tau, observa-ti trairile emotionale si gandurile, cunoaste-le si accepta-le. Incearca sa le gestionezi si sa le exprimi intr-un mod cat mai adecvat fara a-i rani pe ceilalti. De exemplu, daca esti furios pe cineva, cumpara-ti un sac de box pentru a te elibera de furia acumulata. Sau practica orice alt sport sau activitate care te pasioneaza.Astfel te poti scuti de simptome dureroase si suparatoare.
Viata ne ofera continuu obstacole generatoare de tensiune, complexe sau conflicte. Astfel, prin suferinta, suntem tot timpul stimulati sa evoluam spiritual. Dumnezeu a creat un mecansim perfect care ne obliga sa devenim constienti de abisurile psihismului nostru.
Sursa: Adrian Nuta, Umbra-Polul intunecat al sufletului nostru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te invit să îți exprimi opinia referitoare la articolul citit prin postarea unui comentariu aici.