sâmbătă, 8 aprilie 2017

De la capăt oricând - O nouă șansă



Omul, prin definiție o ființă rațională, este pe deplin conștient atât de posibilitățile sale dar și de limitările sale. Uneori, se crede invincibil. Alteori, realizează cât de neînsemnat este în spațiul infinit al Universului. Uneori, se simte superior majorității semenilor săi, lăsând în urma sa fapte puțin lăudabile.  Alteori, complexul de inferioritate îl paralizează, frustrarea resimțită dând naștere la tot soiul de sentimente neplăcute precum, neputința, furia, invidia, gelozia, etc. Demoni interiori care macină ființa umană până în punctul disoluției, moment în care fie are loc pieirea iremediabilă, fie se produce schimbarea către o stare de conștiință superioară.

Bineînțeles că, există și reversul medaliei. Modestia, empatia, iubirea, bucuria, generozitatea reprezintă un cumul de trăiri sufletești benefice. Frumusețea sufletului este dată de vibrația la care se situează acesta. Undele energetice pot fi mai joase sau mai înalte. În esență, noi, oamenii, suntem supuși unui proces evolutiv. Toate experiențele de viață au ca principal scop să ne determine să evoluăm. Ce-i drept, viteza cu care se produce această evoluție este mai mare atunci când ne aflăm în suferință.

Fără a încuraja durerea, fără doar și poate, asprimea vieții șlefuiește cel mai bine omul. Asemenea modului în care acționează natura asupra cărbunelui pentru a-l transforma într-un diamant de o frumusețe sclipitoare, astfel se întâmplă și în cazul nostru. În măsura în care arătăm deschidere, disponibilitate și sensibilitate, această simplă lege a naturii ne transformă zi de  zi în niște creaturi din ce în ce mai sublime. În caz contrar, sufletul îmbătrânește prematur, chipul se zbârcește înainte de vreme, urâțenia spirituală se reflectă în exterior, și oamenii sau evenimentele atrase vor fi aidoma.

Oricine dintre dumneavoastră are dreptul la o nouă șansă, oricând și oriunde, indiferent de traiectoria parcursă, indiferent de experiența de viață, indiferent de greșelile comise sau de suferințele îndurate... Noi toți merităm să o luăm de la capăt ori de câte ori simțim nevoia.
Viața nu este întotdeauna ușoară și nici corectă. Important este să avem capacitatea de a înfrunta adversitățile vieții cu fruntea sus și cu privirea spre credință. Oricărui om i se poate întâmpla să cadă sub presiunea problemelor cu care se confruntă, în pofida statului socio-profesional, apartenenței de gen, banilor sau a averii deținute.

Importantă nu este căderea ci puterea de a se ridica. Important este să reziști și să mergi mai departe pe drumul tău. Oricât de dificil și sinuos ar părea, acesta are o destinație și un sens pe care merită să le deslușești.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te invit să îți exprimi opinia referitoare la articolul citit prin postarea unui comentariu aici.