luni, 24 aprilie 2017

Fiecare oferă ceea ce are în suflet! Există oameni care ne provoacă....să fim mai BUNI!


Există oameni care vă vor ajuta să evoluați, să fiți mai buni, să fiți mai generoși, să fiți mai deschiși, să iubiți și să vă lăsați iubiți. Există oameni care vă vor învăța cum să trăiți frumos, cum să creați relații armonioase, cum să vă fructificați potențialul, cum să vă creșteți stima de sine, cum să aveți un impact pozitiv asupra celorlalți. Există oameni care se vor dovedi a fi o sursă de inspirație de neprețuit pentru dumneavoastră întrucât tot ceea ce vă oferă o fac din tot sufletul, iar acest dar este cu mult mai valoros decât orice alt cadou material. Există îngeri cu chip de oameni, care vă vor fi alături oricând veți avea nevoie, care vă vor ajuta atunci când nimeni altcineva nu o va face și care vă vor purta pașii în direcția bună atunci când confuzia va pune stăpânire pe dumneavoastră.
În același timp, vor fi și oameni care vă vor răni sufletul, care vă vor demoraliza, care vă vor înjosi stima de sine, care vă vor face să plângeți, care vor încerca să vă taie aripile și să vă spulbere speranțele, care vă vor sabota planurile de viitor și care se vor dovedi a fi exact opusul îngerilor descriși mai sus. Însă, intensitatea puterii acestor oameni asupra dumneavoastră va fi dată de măsura atenției și importanței pe care le-o veți oferi. Nimeni nu vă poate înjosi decât cu permisiunea dumneavoastră. În fața unor suflete puternice și încrezătoare în lumina lor, astfel de tentative de intimidare sunt sortite eșecului. Poate se vor mai strădui o perioadă să vă influențeze negativ. Lovirea sistematică de un caracter ferm le va slăbi motivația și forța de acțiune.
Așadar, fiți încrezători în forțele proprii și în inteligența divină chiar și în cele mai negre conjuncturi. Nu permiteți altora să vă rănească indiferent de mizeria pe care o aruncă în exterior. Această mizerie le aparține în exclusivitate și nu are legătură cu dumneavoastră. În loc să vă înfuriați, ați putea la fel de bine să îi priviți cu compasiune. Furia lor nu este decât o suferință mascată. Frustrările acumulate sunt atât de adânci încât urmele lăsate în sufletul lor sunt de netăgăduit. Ori, atunci când sufletul  este plin de cicatrici, oferta acestuia este extrem de sărăcăcioasă. Cum să ofere un om iubire, dacă nu este iubit? Cum să ofere un om acceptare, dacă nu se simte acceptat? Cum să ofere un om liniște, dacă sufletul îi este învolburat? Cum să ofere un om respect, dacă el nu se respectă pe sine însuși? Cum să lumineze un astfel de suflet, dacă în interiorul lui sălășluiește întunericul?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te invit să îți exprimi opinia referitoare la articolul citit prin postarea unui comentariu aici.