marți, 4 aprilie 2017

Împrieteniți-vă cu eșecul! Doar așa veți cunoaște succesul.....


Dacă ați avea șansa de a sta față în față cu un om de succes, împlinit și fericit,  precum un multimilionar sau un artist celebru, ce l-ați întreba? Probabil că una dintre întrebările adresate ar face referire la parcursul său, la provocările întâmpinate, la secretele care i-au adus reușita în afaceri sau în carieră, la strategiile pe care și le-a creat sau la cum a reușit în viață.
Priviți din exterior, astfel de oameni, sunt percepuți de publicul larg ca fiind sclipitori, de neatins sau ușor căzuți din cer. Spiritul lor pare nepământesc grație caracterului lor ferm și puternic. Din punctul lor de vedere, aceștia se percep doar ca pe niște oameni pasionați de ceva anume și suficient de perseverenți încât să-și urmărească obiectivele stabilite pe termen lung.
Întrebarea de bun simț pe care orice om ar adresa-o este: „De ce unele persoane reușesc să atingă succesul în viață iar altele nu?" Sau, de ce unii oameni sunt împliniți și alții nu?
Evident că răspunsul la această întrebare nu va consta doar într-un singur aspect ci într-o combinație de factori care asigură persoanei în cauză profilul unui învingător. Toți oamenii care se declară realizați pe toate planurile au în comun tenacitatea cu care și-au urmat traseul de viață. În ciuda numeroaselor provocări și eșecuri, această tipologie umană a reușit să rămână în picioare de fiecare dată, învățând din fiecare înfrângere să fie mai bună și mai motivată pentru a reuși în viață. Ceea ce au făcut diferit acești oameni a fost să se împrietenească cu eșecul, să învețe din greșeli și să  deprindă lecțiile aferente, în vreme ce alți oameni au permis să se declare învinși, renunțând la visurile lor mult prea repede.
Cine spune că este ușor să îți urmezi țelurile stabilite? Oricât de îndepărtate ar părea, pașii de zi cu zi vă vor aduce mai aproape de ținta dumneavoastră. Uneori pașii vor fi mai mici sau mai mari, alteori pașii vor fi mai înceți sau mai repezi. Indiferent de astfel de măsurători, important este să mergeți tot înainte. Și atunci când simțiți că nu mai puteți merge, mai faceți încă un pas. Amintiți-vă, orice s-ar întâmpla, rămâneți cu privirea îndreptată către soare.Secretul constă în construirea unei gândiri orientate spre dezvoltare sau evolutie. Abilitatea de a învăța este flexibilă și se poate îmbunătăți cu efort. De asemenea, studiile arată că atunci când citim și învațăm despre creier și modul în care acesta se schimbă și se dezvoltă ca răspuns la provocări, avem șanse mai mari de a persevera în caz de eșec deoarece învățăm să deprindem credința că eșecul este o condiție temporară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te invit să îți exprimi opinia referitoare la articolul citit prin postarea unui comentariu aici.