miercuri, 19 iulie 2017

Orice poveste de dragoste incepe frumos. Si apoi?


Orice poveste de dragoste incepe frumos. Fiori jucausi, fluturasi in stomac, entuziasm la granita cu "nebunia", betia gandurilor care par a nu-si mai gasi coerenta, privirile inmarmurite ale celorlalti la vederea acestui tablou de simptome specifice "indragostitului". Cam cat dureaza aceasta avalansa emotionala? Temporar. La unii dureaza mai mult, la altii mai putin. Coborarea cu picioarele pe pamant nu este intotdeauna lina si delicata. De multe ori se lasa cu plansete si urlete. De ce? Pentru ca imaginea idealizata a celuilalt se dovedeste a fi o iluzie fabricata de insasi imaginatia celui sau celei aflat/e in suferinta.
Unde pleaca toate aceste emotii? Nu pleaca nicaieri, doar se dizolva transformandu-se in altceva. In cazurile fericite, acest "altceva" se situeaza intr-un registru al maturitatii emotionale, cel al iubirii adevarate si neconditionate. In cazurile nefericite, mirajul de la inceput se transforma intr-o mocirla sufleteasca, vecina cu patologia umana. 
Lipsa de respect, lipsa de incredere si speranta, lipsa tandretii, lipsa comunicarii, lipsa fidelitatii, lipsa demnitatii sunt doar cateva dintre elementele lipsa care compun un deficit cronic. Cum poate functiona normal o relatie ale carei rezervoare sunt goale? Nu poate. Sigur, poate supravietui o vreme, insa nu pe termen lung.
Fara o resuscitare adecvata, fara o asezare cu inima deschisa a problemelor pe masa, fara intentia hotarata de a le rezolva impreuna, relatia de cuplu se dovedeste a fi sortita esecului, murind, pur si simplu.

2 comentarii:

  1. Cazurile fericite si nefericite nu tin de maturitatea emotionala sau intelectuala, ci de felul omului de a se manifesta in viata. Oamenii percep diferit maturitatea emotionala, intelectuala, iubirea, realitatea, etc. Fiecare este diferit si se manifesta diferit, nu exista un standard la care sa ne raportam. Nimic nu este definitiv, in special in dragoste. Fiecare trebuie sa reactioneze dupa cum ii dicteaza sufletul, nu un standard inventat de societate. Omul este om prin insusi felul lui unic de a fi si de a se manifesta. Altfel, ar fi doar o schita dupa un model al binelui imaginar. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Iubirea este focul care arde.Atenție la arsuri.

    RăspundețiȘtergere

Te invit să îți exprimi opinia referitoare la articolul citit prin postarea unui comentariu aici.