vineri, 4 noiembrie 2016

SANATATE EMOTIONALA: Practicarea unui sport atunci cand esti furios poate crește de 3 ori riscul unui atac de cord!

ATENȚIE ! Specialiștii avertizează în privința exersarii fizice pe un fond emoțional intens negativ. Aceștia recomandă oamenilor să înceapă sesiunea de sport având o stare de spirit liniștită.

Aceste informații au reieșit în urma unui studiu internațional, realizat pe scară largă, în cadrul  unui număr de 52 de țări, pe un eșantion reprezentativ de 12.461 persoane care au suferit un prim atac de cord, media vârstei fiind de 58 ani . 
Respondenții la studiu au răspuns la un chestionar care a sondat despre starea lor emoțională și efortul depus înainte de incidentul cu pricina.
În urma analizării răspunsurilor primite, cercetătorii au aflat că emoțiile puternice negative, precum furia, pot declanșa un atac de cord. Același lucru se întâmplă și în cazul exercițiilor fizice de intensitate sporită . Împreună, cei doi factori, sunt și mai periculoși decât luati separat . 
Mai mult, se pare că riscul unui atac de cord este mult mai crescut în intervalul orar 18:00-24:00, fiind independent de alți factori precum, fumatul, presiunea sanguina crescută și obezitatea.

Sportul este sănătos!
Intr-adevăr, exersarea fizică un regularitate reprezintă o metodă eficientă de combatere a stresului, prevenind totodată bolile de inimă. Adevărat este și faptul că un număr prea mic de oameni sunt în formă din acest punct de vedere .
Cu toate acestea, iată că există o corespondență intre efortul fizic sporit realizat pe un fond de furie intensă și creșterea riscului de a face atac de cord.
Dacă privim dincolo de această constatare,  remarcăm conexiunea incredibila între minte și corpul uman.

Preluarea controlului asupra propriilor emotii
Așadar, este important să găsim modalități prin intermediul cărora să ne modificăm reacțiile emoționale și să evităm furia extremă.
Astfel de modalități se pot concretiza în ieșirea din  situația de stres în care ne aflăm, in modificarea percepției asupra problemei care ne streseaza, in exprimarea sentimentelor negative și în căutarea sprijinului din partea altor persoane.

Sursa: www.apa.org  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te invit să îți exprimi opinia referitoare la articolul citit prin postarea unui comentariu aici.