duminică, 18 decembrie 2016

Experiențele aduc mai multă fericire decât darurile materiale. De Craciun dăruiește experiențe de neuitat! 🎅🎅🎅

Este dovedit științific faptul că experientele aduc mai multă fericire decât obiectele materiale. Mai mult decât atât, un nou studiu indică aplicarea acestui principiu și în cazul oferirii de daruri. Și pentru că ne aflăm în perioada magică a Crăciunului, îndemnul psihologilor este acela de a oferi in dar experiente de neuitat. Diferența este trasata de durata stării de bine indusă de primirea cadoului. In timp ce lucrurile tangibile induc o stare plăcută de moment, trăirea unor experiente frumoase atrage după sine un impact superior al starii de bine.

Studiul anterior menționat arată o recunoștință și o mentalitate de tip altruist superioare din partea celor care s-au bucurat de experimentarea unor astfel daruri decât din partea celor care pur si simplu au primit un cadou material. Explicatia psihologilor americani releva energia si bucuria investită în experiente datorită conexiunii cu alti oameni, a creșterii stimei de sine si a aprecierii valorii adaugate din punct de vedere spiritual.
In general, oamenii sunt mult mai recunoscători pentru ceea ce au făcut în viață decât pentru ceea ce dețin ca patrimoniu.
Iată câteva surse de inspirație pentru sesiunile de cumpărături din preajma Crăciunului: bilete la un concert sau o piesă de teatru, cursuri pentru timp liber alese în funcție de preferințe ( gătit, art craft, dans, teatru, dezvoltare personala etc.), abonament de masaj terapeutic, o minivacanță, săritură cu parașuta, etc.

Sursa: Huffpost.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te invit să îți exprimi opinia referitoare la articolul citit prin postarea unui comentariu aici.