luni, 26 decembrie 2016

GÂNDURI: Dezertori în Iubire sau Iubitori Asumați?


Cu toții știm că iubirea se simte într-o manieră atât de personală încât doi oameni nu pot iubi la fel vreodată.
Mai știm că fiecare iubire este altfel atât din perspectiva chimiei unice care se produce între un bărbat și o femeie, cât și din perspectiva etapei de viață la care se consumă  aceasta.
Uneori, iubirea este pură și inocentă, alteori este pasională și fulgerătoare. Uneori aceeași iubire poate fi blândă, alteori agresivă. Uneori simțim că iubirea ne face bine, alteori ne simțim rău. Uneori iubirea poate fi constructivă, alteori nu. Se și spune că în dragoste și în război este permis orice. Mai mult, parafrazând numeroase replici de film, "De la iubire la ură nu este decât un singur pas...". Ceea ce este adevărat! Orice investiție emoțională pozitivă se poate transforma într-una negativă. Același lucru se poate întâmpla și în cazul sentimentelor negative. Iubirea ascunde în spate Ura. Ura ascunde în spate Iubirea. Cele două sentimente par a avea o înțelegere. Când unul intră în prim plan, celălalt se retrage în culise. Și invers!

Important este să fim conștienți. Important este să iubim asumat și responsabil. Iubirea nu apare și dispare de la sine. Nu! Aceea nu este Iubire, ci este emotie, entuziasm sau pasiune. Iubirea ia naștere într-un act conștient de angajament față de omul pe care "decizi" să îl iubești. Iubirea presupune eforturi constante și reciproce de a crește sau cel puțin de a întreține vie flacăra relației. Deși, iubirea implică doi oameni, iubirea se dăruiește necondiționat, fără așteptări menite a ne inflama Egoul. "Te iubesc doar dacă îmi aduci flori sau doar dacă îmi pregătești cina." Iubirea presupune refuzul de a abandona relația atunci când totul pare că se duce de râpă și lupta pentru a o resuscita. Pentru că a abandona este cel mai ușor lucru pe care îl poți face. Într-o lume în care perseverența într-ale iubirii este o caracteristică pe cale de dispariție, pare că trăim într-o lume a dezertorilor în Iubire și a libertinajului în amor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te invit să îți exprimi opinia referitoare la articolul citit prin postarea unui comentariu aici.