miercuri, 28 decembrie 2016

Rămas bun, 2016! Bun venit, 2017!


Momentul trecerii dintre ani se apropie cu pași repezi. Mai sunt doar câteva zile până la încheierea acestui an. Un an firesc, un an în care fiecare dintre noi a înfruntat provocări mai mici sau mai mari, un an în care ne-am emoționat, am râs și am plâns deopotrivă, și cel mai important, am învățat cate ceva din  lecțiile de viață menite.
Te invit să te gândești puțin la cum au evoluat lucrurile pentru tine anul acesta, la cum ai dat startul lui 2016 și la starea ta de spirit de la sfârșitul anului. Câte dintre obiectivele setate inițial au avut sorți de izbândă pe parcursul anului?
Deși pare un clișeu, realizarea unui inventar al gândurilor și al faptelor întreprinse, vine în sprijinul celor care vor să evolueze an după an.    Poate că, vei constata că o mare parte dintre planurile tale au stagnat sau au eșuat. Poate că, dimpotrivă, în acest moment ai un sentiment de mândrie că te-ai descurcat foarte bine anul acesta. Oricum ar fi, ia-ți un moment de răgaz și respiră adânc...Nu te gândi la nimic....Doar respiră....Simte viața și bucuria de a fi, de a iubi și de a te lăsa iubit de oameni dragi sufletului tău.
După ce ai consumat un astfel de moment, concentrează-ți atenția asupra următorilor tăi pași. Încotro te poartă acestia? Care sunt următoarele tale obiective? A rămas ceva suspendat în timp? Daca da, mai este de actualitate pentru tine?
Anul 2017 se prezintă ca fiind un nou început. Si nu mă refer să renunți la viața ta, la oamenii care te înconjoară sau la job-ul tau. Însă, cred că este necesar să facem puțină curățenie în suflet, în minte și în viață. Pentru a întâmpina cu brațele deschise noul, uneori este nevoie să creăm spațiu. Atunci când toate cele vechi se adună laolaltă, este foarte puțin probabil să permiți unor experiente noi să se producă sau să inviți oameni noi în viața ta. Asadar, uneori, este productiv să renunți la ceea ce îți face rău pentru a beneficia de ceea ce îți face bine. Poate fi vorba despre anumite emotii sau credințe, poate fi vorba despre anumite comportamente sau atitudini, poate fi vorba despre anumite persoane....tot ceea ce trebuie să faci este să conștientizezi ceea ce te blochează sau te împiedică să evoluezi. Aici se produce schimbarea. Devenind mai conștient, lumea ta interioară se transformă, ceea ce se va reflecta în realitatea exterioară.
O dată ce ai făcut bilanțul anului, vei putea creiona mult mai creativ propriul tablou al viitorului.
Vă propun ca în anul care vine:
- să zâmbiți mai des
- să oferiți mai multe îmbrățișări
- să iubiți mai mult
- să vă bucurați de simplitatea naturii
- să alegeți să trăiți sănătos
- să faceți planuri de viitor
- să petreceți mai mult timp cu familia
- să îndrăzniți să vă urmați visurile
- să vă iertați pentru greșelile trecutului
- să trăiți ancorați în prezent
- să fiți fericiți așa cum sunteți 😉

Rămas bun, 2016! Bun venit, 2017!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te invit să îți exprimi opinia referitoare la articolul citit prin postarea unui comentariu aici.