Iubirea si lungimile de unda
Ritmul celuilalt se poate simti in timp. Exista si situatii in care cei doi descopera dupa o perioada considerata suficienta de timp in care au depus constient toate eforturile necesare pentru a se cunoaste si intelege reciproc ca nu sunt pe aceeasi lungime de unda.
A nu fi pe aceeasi lungime de unda este ca si cum intre cei doi s-ar afla o prapastie emotionala dificil de traversat dintr-o parte intr-alta. Orice ar face unul sau celalalt pentru a se apropia pare a fi sortit esecului. Cand ritmurile sunt incompatibile, relatia de cuplu este rece, ostila si condamnata la moarte. Insa chiar esti convins(a) ca s-au epuizat toate resursele pentru a va sincroniza unul cu celalalt?!
Contactul emotional dintre doi oameni se poate realiza intr-un cadru ambiental cald, linistit si intim. Atunci inimile celor doi se intalnesc si se descopera reciproc in toata splendoarea lor. Intr-o lume in care oamenii au uitat sa se mai concentreze asupra persoanei iubite, fiind incurajati si gratificati de societate pentru a se angrena in mai multe lucruri simultan, experienta contactului emotional autentic se pierde.
Exercitiu de sincronizare
Va propun un exercitiu simplu de sincronizare. Iesiti la o plimbare cu persoana iubita. Observati ritmul in care aceasta merge. Lasati-va pasii sa se acordeze la ritmul pasilor sai. Dupa ce aceasta punte energetica a fost creata, vibratiile voastre emotionale au mari sanse de reusita in a se contopi intr-un ritm sublim si armonios. Crezi ca ai timp sa te opresti putin din graba de zi cu zi pentru a-ti focaliza intreaga atentie asupra omului iubit?
Experienta “aici si acum”
A trai aici si acum alaturi de persoana de langa tine este modalitatea prin care fiecare partener reuseste sa fie prezent in relatia sa de iubire. Prezenta se masoara prin capacitatea noastra de concentrare a atentiei asupra a ceea ce ne intereseaza.
Insa, ce ne facem cu salbaticia gandurilor care asemenea unei herghelii de cai alearga tropaind pe campul mintii noastre?! O practica meditativa budista ne invata sa nu ne opunem acestei ingrate tendinte a mintii, sa observam cum se desfasoara si sa revenim la ceea ce ne interesa de fapt. Treptat, caii se vor imblanzii si deci, gandurile noastre se vor potoli din tropait. Si mintile celor doi se vor intalni pentru a experimenta uniunea sufletelor lor intr-un dans artistic perfect.
Bibliografie: Adrian Nuta, Psihologia cuplului, Edit. SPER, 2006;
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Te invit să îți exprimi opinia referitoare la articolul citit prin postarea unui comentariu aici.