joi, 26 octombrie 2017

Vrei să evadezi din cotidian? Atunci, citește o carte bună!


Te invit să descoperi cât de important este cititul și cum influențează el evoluția noastră!
Arta cititului ne poate conduce pe tărâmuri fermecate, unde realitatea și magia se contopesc una cu cealaltă într-un dans al imaginației desăvârșit. Oricine dorește să evadeze din lumea cotidiană are o opțiune foarte la îndemână pentru a se refugia în imaginar: lectura. Oricând, poate deschide o carte bună și poate pătrunde în esența acesteia, devenind parte din poveste.
Știai că oamenii nu sunt singurii care citesc!? Multe creaturi sau plante învață să citească mediul înconjurător pentru a vedea dacă sunt sau nu în pericol, ce trebuie să mănânce când vine timpul să doarmă sau cum trebuie să reacționeze când se schimbă anotimpurile. Credeți că ursul a fost învățat de cineva cum să hiberneze!?
Asemenea se întâmplă și în cazul oamenilor. Încă din primele luni de viață, bebelușii privesc chipul părinților săi, obiectele din jur și în felul acesta încep să descifreze lumea. Cum anume? Citind! Citesc emoții, gesturi, sunete, comportamente și atitudini. Citesc zâmbete, așa cum pot citi și lacrimi. Ei simt și înțeleg tot. Aceste lucruri ne conduc la ideea că cititul este o calitate nativă, extrem de naturală.
Cititul este una dintre cele mai importante instrumente ale umanității pentru a evolua, pentru a crește,  pentru a se dezvolta,  pentru a se maturiza. Prin intermediul lecturii, avem ocazia de a cunoaște lumi noi, povești de viață impresionante, personaje sau suflete ce pot reflecta părți din noi înșine mai mult sau mai puțin recunoscute și acceptate. Lectura ne ajută să aflăm și să experimentăm trăiri sufletești complexe și variate ale personajelor cu care ne identificăm sau ne contra identificăm. Scenariile de poveste reprezintă refugiul ideal al celor care doresc să evadeze puțin din propria existență și să închirieze un spațiu temporar în cadrul altor vieți, fie ele chiar și imaginare.
Ce poate fi mai minunat decât să îți abandonezi grijile și problemele preț de câteva zeci de minute sau chiar ore!? Ce poate fi mai minunat decât să poți accesa alte lumi, alte timpuri, alte vieți oricând dorești!? Ce mai aștepți? Citește și tu o carte bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te invit să îți exprimi opinia referitoare la articolul citit prin postarea unui comentariu aici.