miercuri, 11 octombrie 2017

Multitasking-ul, mai mult un mit decât realitate


Cu toții avem parte de același număr de ore pe parcursul unei zile. Atunci, de ce unii oameni par a face atât de multe lucruri într-o singură zi?
Abilitatea de a gestiona timpul în mod eficient reprezintă cheia productivității. Nu putem adăuga timp suplimentar unei zile, însă aplicarea tehnicilor de management al timpului, vă poate ajuta să obțineți cele mai bune rezultate în timpul pe care îl aveți la dispoziție.
A face mai mult decât un singur lucru în același timp reprezintă ceva obișnuit pentru majoritatea oamenilor. Mulți dintre noi practicăm acest lucru: ne ascultăm colegii în timp ce ne verificăm emailul, lucrăm la un document în timp ce răspundem la telefon, etc.
Avem credința că procedând astfel câștigăm mai mult timp și că reprezintă cea mai bună soluție de maximizare a timpului.
 Oricum ar fi, studiile arată că petrecem mai mult cu 30-40 % din timp atunci când realizăm mai multe sarcini odată decât dacă le-am aborda pe rând.
Mai mult, distribuirea atenției în mai multe direcții poate conduce la interpretări greșite și erori. Relațiile pot avea de suferit prin prisma faptului că celălalt poate simți că nu îi acordați atenția cuvenită sau că nu sunteți cu adevărat interesat de mesajul său. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te invit să îți exprimi opinia referitoare la articolul citit prin postarea unui comentariu aici.