luni, 17 octombrie 2016

PARENTING - Cum sa dezvolti o atitudine de tip GRIT in copii tai?

Conform Comunității online TED, urmatoarele vorbe ne sunt împărtășite de către cercetătoarea Angela Duckworth într-unul din seminariile sale:
"Grit este pasiunea și perseverența pentru obiectivele pe termen lung. Grit este despre a avea energie. Grit este despre urmărirea viselor zi după zi, nu doar pentru o săptămână, nu doar pentru o lună, ci pe parcursul mai multor ani,  și despre a munci din greu pentru a transforma visul în realitate. Grit este despre a trăi viața ca fiind un maraton sau  o cursă lungă, nu doar o sesiune de alergaare rapidă."

In cautare de raspunsuri....
Conform spuselor sale, în urmă cu câțiva ani, a început să studieze fenomenul grit în școlile publice din Chicago.  A chestionat mii de liceeni prin intermediul testelor grit, și apoi a așteptat în jur de un an pentru a vedea cine va absolvi. S-a dovedit faptul că adolescenții grit aveau mai multe șanse de absolvire, în ciuda altor factori importanți precum nivelul venitului în familie, rezultatele la examenele standard și chiar nivelul de siguranță resimțit la școală.  Această constatare este uimitoare în special pentru copii cu risc crescut de abandon școlar.
Însăși Duckworth se declară șocată despre cât de puțin știm despre construirea unei atitudini de tip grit. "Cum să dezvoltăm grit în copii noștri?" Părinții și profesorii doresc să afle răspunsul la această întrebare. Nici măcar Duckworth nu cunoaște răspunsul mult dorit.
Cu toate acestea,  cu certitudine talentul nu te transformă într-o persoană gritty. Datele arată că există numeroase persoane extrem de talentate, dar care nu își asumă angajamente de durată. Mai mult, studiile realizate indică faptul că grit este de obicei separat de măsurătorile referitoare la factorul talent.

Secretul: dezvoltarea unui "grown mindset"
Un alt cercetător de la Universitatea Stanford, Carol Dweck, sugerează că grit se poate construi la copii prin ceea ce se numește "grown mindset". Nu am găsit o traducere precisă, însă pare a fi vorba despre construirea unei gândiri orientate spre dezvoltare sau evolutie. Conform acestuia, abilitatea de a învăța este flexibilă și se poate îmbunătăți cu efort. De asemenea,  Dweck a arătat că atunci când copii citesc și învață despre creier și modul în care acesta se schimbă și se dezvoltă ca răspuns la provocări, aceștia au șanse mai mari de a persevera în caz de eșec deoarece ei deprind credința că eșecul este o condiție temporară.

Sa ascultam vocea interioara
Dincolo de cele prezentate, Angela Duckworth concluzionează foarte frumos prin îndemânarea tuturor oamenilor să ia în considerare cele mai bune idei ale lor, cele mai puternice intuiții și să le testeze. Ascultati-va vocea interioara. Este necesar să măsurăm dacă am avut succes până acum și să ne permitem și să eșuăm, și să greșim, și să o luăm de la capăt cu lecțiile învățate.
Cu alte cuvinte, pentru a ne educa copii să fie gritty, înainte de toate este necesar să fim noi înșine gritty. Rețineți că, este mult mai important ce model comportamental le oferim copiilor noștri decât ceea ce încercăm să le transmitem verbal.

Sursa: www.ted.com








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te invit să îți exprimi opinia referitoare la articolul citit prin postarea unui comentariu aici.