luni, 17 octombrie 2016

SANATATE EMOTIONALA - Fericit? Atunci, ești un om de succes!

Astăzi vorbim despre conceptul de sănătate emoțională, un concept pe muchie de cuțit având în vedere granițele destul de subțiri între normalitate și anormalitate. 
Dacă ar fi să traducem ce înseamnă sănătatea emoțională din punct de vedere practic în viața de zi cu zi, atunci primele gânduri s-ar orienta către termenul de succes în mai multe planuri, de la activitatea profesională, relații interpersonale și o stare de bine generală.


Oameni fericiți, potențialii oameni de succes
În trecut, cercetătorii credeau ca oamenii sunt fericiți în funcție de succesul pe care îl aveau. Cercetări recente indică faptul că orientarea cauză-efect este inversă. 
Cu alte cuvinte, oamenii fericiți sunt mai predispuși spre a-și urmări obiectivele stabilite, a-și găsi resursele necesare și a atrage cu viziunea lor optimistă actorii potriviți în vederea construirii unui scenariu câștigător.

Cărămizile unei fundații de succes 
După cum se poate observa, au fost identificate cărămizile de fundație a unei vieți de succes, după cum urmează:
  • starea de spirit fericită,
  • motivația, 
  • energia,
  • optimismul și 
  • sociabilitatea.
Date fiind aceste ultime informații, se întrezărește ipoteza conform căreia succesul este determinat de fericirea oamenilor. Altfel spus, tu ești singurul care poate atrage succesul în viața sa.

Focus pe starea de bine
Așadar, zi de zi, fiți focusați pe a vă crea o stare de bine, din toate punctele de vedere, emoțional, mental și fizic. Toate aceste planuri se condiționează reciproc. Este puțin probabil să ai o stare sufletească proastă și corpul să se simtă minunat. Reversul medaliei este garantat.
Oamenii de știință au constatat faptul că avem o inteligență vie care ne guvernează trupul și psihicul în egală măsură. Este o naivitate să negam o asemenea evidență.
Fiți fericiți oameni buni! Bucurați-vă de lucrurile simple ale vieții: un răsărit sau un apus de soare, natura, micile plăceri culinare, zâmbetul celor dragi, etc. Sărbătoriți viața și succesul vă va sărbători pe voi!

Sursa: www.apa.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te invit să îți exprimi opinia referitoare la articolul citit prin postarea unui comentariu aici.