luni, 17 octombrie 2016

SĂNĂTATE MINTALĂ - UK- O studentă din trei suferă de probleme de sănătate mintală!


Un studiu recent realizat pe un eșantion reprezentativ de 1061 studenți,  intitulat YouGov survey, arată faptul că o cincime dintre studenții de sex masculin suferă de probleme de sănătate mintală.

Un alt studiu, de data aceasta, realizat pe subiecți de gen feminin din mediul studențesc, indică faptul că una din trei femei suferă de același tip de probleme de sănătate.


Problemele de sanatate mintala, pe lista prioritatilor
Trecând peste apartenența de gen, aproximativ 27% dintre studenți afirmă că suferă sau au suferit în trecut de astfel de probleme. Acest procent crește considerabil la valoarea de 45% în cazul studenților de altă orientare sexuală (homosexuali, bisexuali și travestiți).
Majoritatea universităților din UK susțin că instituțiile statului depun eforturi serioase pentru a dezvolta servicii adecvate în vederea prevenirii și tratării problemelor de sănătate mintală, acestea fiind situate deja pe lista prioritatilor.
Statisticile sunt ingrijoratoare
Dintre acei studenți care au afirmat că au suferit de afecțiuni mintale, un procent de 77% s-au confruntat cu depresia și un alt procent de 74% au suferit de anxietate.
De asemenea, statisticile confirmă aceste rezultate prin simplul fapt că rata de suicid în rândul studenților a crescut la cel mai mare nivel din 2007, de când se măsoară acesta. 
Cifrele alarmante ridică dubii în legatură cu calitatea serviciilor de suport psihologic oferite de către universitățile din Anglia.
Totuși, studiile realizate au arătat că studenții sunt conștienți de serviciile de suport psihologic oferite de universitățile unde aceștia studiază. Un procent frumos de 18% au apelat deja la astfel de servicii și raportat la acest procent, un număr de 9 din 10 studenti au discutat cu un consilier psihologic. 
Din același studiu, a reieșit că 30% dintre bărbați și 27% dintre femei au declarat că nu se simt confortabil în a vorbi despre problemele lor de sănătate mintală cu prietenii sau cu familia.
Provocări întâmpinate 
Dandrige, unul dintre reprezentantii universitatilor din Regatul Unit afirma urmatoarele: "Pentru unii studenți, un mediu educațional neprietenos poate fi stresant, în special pentru cei care deja au anumite probleme de gen. Unii studenți sunt ezitanți în a dezvălui ce dificultăți au, ceea ce reprezintă o provocare pentru universități."  
În acest sens, au fost dezvoltate politici și campanii de anti-stigmă. Dandridge afirmă că marea provocare pentru universități este să creeze si legături cu entitățile externe, inclusiv cu NHS, o instituție publică specializată în tratarea afectiunilor mintale, atunci când este necesar. 
Extrem de util este și faptul că Universitățile din UK oferă consultanță către toate universitățile în gestionarea studenților care suferă de probleme de sănătate mintală. 

Sursa: www.apa.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te invit să îți exprimi opinia referitoare la articolul citit prin postarea unui comentariu aici.