joi, 5 ianuarie 2017

MINDFULNESS - Caut SINE pierdut! Descoperă ce te împlinește cu adevărat!


În căutarea sensului personal....
Câți dintre noi nu s-au întrebat cel puțin o dată in viață care este sensul lor existential pe acest Pământ?
Câți dintre noi nu s-au simțit la un moment dat debusolați sau confuzi sau măcar disperați?
Și câți dintre noi au găsit răspunsuri satisfacatoare la întrebările care le inundă mintea și sufletul cel mai adesea la ceas de seară, fix în momentul când ai senzatia de greutate a unui cap de plumb asezat pe pernă?

Cu siguranță, foarte mulți oameni caută mai mult sau mai puțin conștient să afle cine sunt ei cu adevărat, de unde vin și încotro se îndreaptă. Unii dintre acești oameni s-au confruntat cu adevărate depresii în căutările lor. Alții au fugit din calea acestei experiențe de iluminare direct în experiente de viață pragmatice precum munca compulsiva sau distracții în exces.

Cei mai mulți dintre participanții la cursurile susținute de dezvoltare personala rămân șocați atunci când le adresez în cadrul unui exercițiu meditativ întrebarea: "Care este țelul dvs. în viață? Care este acel vis măreț care vă animă și care vă motivează zi după zi să acționați, asigurând continuitate faptelor dvs.?"
De unde provine șocul? Acestia nu cunosc răspunsul la această întrebare. Au nevoie de câteva minute să se gândească. Unii dintre ei spun că nici măcar nu s-au gandit vreodată la asa ceva. Și cei mai mulți dintre ei formulează răspunsuri ce tin de planul material/tangibil precun achiziționarea unei case sau a unei mașini.
Și cum rămâne cu adevărata ființă umană, Sinele nostru? De cele mai multe ori rămâne într-o stare de inconștiență sau adormire, lăsând în prim plan Ego-ul, acea parte din noi care iubește materialul și se raportează la lume doar prin prisma filtrului fizic.
În momentul în care oamenii vor înțelege că viața înseamnă mai mult decât ne permit nouă canalele senzoriale să percepem, atunci se va declanșa ceea ce Eckhart Tolle numește "trezirea conștiinței umane" în cartea sa "Un pământ nou", apreciată de New York Times în categoria bestseller.


Găsirea sensului personal poate fi o călătorie sinuoasa și dificilă. Însă, tocmai în aceasta consta frumusețea, în provocarea de a evolua spiritual, de a fi mai bun și mai conștient azi față de ieri, acum față de adineauri....
Mai mult, cu cât devenim mai prezenți și mai conștienți, cu atât obiectivele noastre se pot reașeza, se pot schimba, țelul poate fi oricând altul. Sau poate că un țel deja atins tânjește după nașterea unuia nou.
Recunosc că, în prezent, pentru mine împlinirea de sine se traduce prin plusul de bucurie adus oamenilor din jurul meu, prin intermediul faptelor mele atât în sfera profesională cât și în cea personală, de cele mai multe ori eforturile fiind canalizate strategic, însă fără a renunțat la spontaneitatea vietii.
Asadar, care este țelul tău în viață? Ia-ți răgazul de timp necesar și caută raspunsuri...nu există raspunsuri bune sau rele, corecte sau gresite, ci există răspunsuri personale și de sine stătătoare. Descoperă ce te împlinește cu adevărat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te invit să îți exprimi opinia referitoare la articolul citit prin postarea unui comentariu aici.