sâmbătă, 28 ianuarie 2017

Ți-ai găsit perechea online? Află cum a schimbat internetul modul în care oamenii se cuplează


Deși nu vorbim despre o știință exactă, există studii care investighează modul în care oamenii se întâlnesc, se îndrăgostesc și decid să formeze un cuplu.
Există persoane care și-au întâlnit perechea într-un club de noapte, la locul de muncă sau la supermarket. Altele nu au avut sorți de izbândă și au ales mediul online.
Întrebarea de astăzi este "cât de mult contează educația atunci când oamenii încearcă să se cupleze online?"
Noi cercetări au descoperit faptul că cei care caută să se cupleze online sunt mai predispuși să intre în contact cu persoane cu același nivelde educație ca și ei, însă acest fapt se disipează odată cu înaintarea în vârstă.

Studiul a fost condus de cercetători de la Universitatea Queensland de Tehnologie din Australia, fiind unul dintre cele mai mari studii  realizate vreodată asupra comportamentului uman în mediul online, pe un eșantion reprezentativ de 41.000 persoane, într-un interval de timp de 4 luni.

Unul dintre cercetători, Stephen Whyte, a   subliniat faptul că "alegerea unui partener de cuplu poate fi una dintre cele mai mari decizii de natură psihologică și economică pe care o persoană o face și a fost subiectul cercetărilor științifice sociale de-a lungul timpului, ceea ce a determinat culegerea de informații care au creionat un fenomen: comportament pozitiv de potrivire și întâlnire (homogamy)."
Din perspectiva sociologică, oamenii au tendința de a căuta parteneri de cuplu care sunt asemănători lor.

Cum afectează internetul lucrurile?

Deși cuplarea până la momentul în care internetul a apărut, s-a bazat pe factori precum rezidența, vârsta, rasa, religia, atractivitatea, personalitatea (factori de actualitata încă), mediul online permite oamenilor să fie și mai selectivi. Astfel au fost adăugate noi criterii de selecție, precum nivelul de educație care poate simboliza pe viitor avantaje economice precum un nivel de trai crescut. De asemenea, s-a constatat că pe măsură ce înaintează în vârstă, oamenii nu mai pun accent pe educație atunci când intenționează să își găsească un partener  de viață.
Femeile în vârstă și bărbații tineri au în comun faptul că sunt mai predispuși să intre în contact cu persoane mai puțin educate.
Ceea ce este sigur este faptul că internetul a schimbat viziunea oamenilor despre întâlniri și cuplare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te invit să îți exprimi opinia referitoare la articolul citit prin postarea unui comentariu aici.