marți, 3 ianuarie 2017

SĂNĂTATE MINTALĂ - Știai că OPTIMISMUL îți poate salva viața?


Conform unui articol publicat de New York Times, o viziune optimistă asupra vieții poate reprezenta un factor de influență pozitivă in ceea ce priveste sănătatea noastră.
În anul 2004 și ulterior, în anul 2008, cercetătorii au sondat gradul de optimism prin intermediul unui chestionar aplicat unui număr de 70.021 femei.
Femeile chestionate au răspuns la o serie de întrebări având ca nucleu nivelul de optimism, și au furnizat date despre statutul lor educațional și socioeconomic, consumul de alcool și tutun, boli cardiace și cronice, precum și alte obiceiuri de viață.
Media de vârstă a femeilor participante la studiu a fost de 70 ani.
Studiul a fost publicat în Jurnalul American de Epidemiologie. Constatările oamenilor de știință au revelat asocieri semnificative între nivelul crescut de optimism și scăderea riscului de moarte prin cancer, boli cardiace, infarct, boli respiratorii și infecții.
Asocierile descoperite au fost mult mai pregnante în cazul bolilor cardiovasculare. Persoanele situate în sfertul scorat cu cel mai înalt nivel de optimism au avut un procent cu aproape 40% mai scăzut în ceea ce privește riscul de a dezvolta o boală de inimă și de a face infarct decât persoanele care au obținut cel mai scăzut nivel de optimism, în ciuda ținerii sub control a altor factori de influență asupra sănătății.
De asemenea,  asocierile cu privire la cancer au fost destul de importante, dar mai slabe decât cele descoperite în cazul bolilor de inimă.
Eric S.Kim, cercetător științific la Harvard afirmă următoarele: "Oamenii pot avea un nivel scăzut de optimism din multiple motive. Studii gemene arată că 25% dintre cauze sunt de natură ereditară, ceea ce indică un procent de 75% determinat de circumstanțe sociale sau aflate sub directa noastră influență".

Sursa: The New York Times 

2 comentarii:

  1. Articolul reflectă adevăruri biologice și psihologice, pe care, fiecare dintre noi, cu atenție și introspecție, putem să le constatăm. Fiecare individ ajunge o etapă de introspecție la o anumită vârstă. Atunci constată că, într-adevăr, starea pozitivă a gândurilor influențează sănătatea organelor noastre. Am experimentat această stare și ea mi-a fost confirmată de anumite persoane , care au îndepărtat chiar cancerul prin puterea gândurilor. Felicitări pentru articol! ”Nosce te ipsum!”

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucura faptul ca rezonati cu cele scrise.Mulțumesc pentru apreciere.Va doresc multa sănătate!

    RăspundețiȘtergere

Te invit să îți exprimi opinia referitoare la articolul citit prin postarea unui comentariu aici.